DEZINSEKCIJA MRAVA

Mravi su kolonizovali skoro svaku oblast Zemlje. Jedina mesta koja nisu prirodna staništa mrava su Antarktik i nekoliko udaljenih ili pak negostoljubivih ostrva. Mravi napreduju u većini ekosistema i verovatno formiraju 15–25% terestrijalne životinjske biomase.[7] Njihovo uspešno obitavanje u tako velikom broju okruženja se pripisuje njihovoj društvenoj organizaciji i njihovoj sposobnosti modifikovanja navika, korišćenja resursa, i odbrambenim sposobnostima. Njihova sposobnost da iskoriste resurse može da dovede mrave u sukob s ljudima, tako da oni mogu da nanesu štetu usevima i da ugroze građevine. Neke vrste, kao što su crveni uvezeni ognjeni mravi (Solenopsis invicta), se smatraju invazivnim vrstama, koja uspostavlja sebe u oblastima gde su slučajno dospeli.[11]mravi

Leti se pojave krilate spolne životinje koje izleću iz mravinjaka u rojevima i u letu se pare. Nakon toga mužjaci uginu, a ženkama otpadnu krila te ih radnici odnesu natrag u mravinjake da nose jajašca ili one osnuju s delom “radnika” nove mravinjake. Ženke za vreme parenja pohrane sjemene stanice mužjaka u posebnom delu svojega spolnog sastava i one dostaju za oplođivanje jajašaca tom celog njihova života. Ženke mravi dožive i 15 godina.

Uništavanje mrava

Mravi u kući ili u stanu su posle bubarusa najzastupljeniji insekti. Negde se više zastupljeni crni mravi a negde žuti mravi. Ponegde se sreću i crni leteći mravi. Kao za mnoge insekte tako i za mrave, bilo da su crni, žuti ili crni-leteći posedujemo vrhunske ekološke preparate. Preparati za uništavanje ili uklanjanje mrava su danas poslednja reč tehnologije.

Mravi u stanu često znaju da prave velike probleme ljudima jer se zavlače bukvalno u namirnice. Najčešće se, dakle, nalaze u kuhinji. I oni za razliku od bubarusa i bubašvaba su aktivni i danju što se da lako videti.

Kako se rešiti mrava u kuhinji ili gde god oni bili? Vrlo jednostavno! Pozovite našu firmu za dezinsekciju EK-Group i mi smo kod vas najkasnije u roku od 24h! Ceo postupak ne traje više od 10 minuta. Ništa ne rasklanjate, ništa ne čistite posle nas! Cena naše intervencije je vrlo pristupačna a sama intervencija profesionalna! Po završetku posla garancija obavezna!

Naša politika poslovanja je kvalitetnom realizacijom i visoko profesionalnim radom i ponašanjem trajno održavati zadovoljstvo kupaca naših usluga na najvišem nivou na obostrano zadovoljstvo!