DEZINSEKCIJA KRPELJA

Krpelji najčešće borave na vrhu visokih trava gde čekaju prolazak životinje (i čoveka) na koju se posle identifikacije mirisom zakače pomoću posebnih kuka na prednjim nogama. Identifikacija se dešava putem posebnih hemoreceptora koji reaguju na hemijska jedinjenja u vazduhu. Krpelj tim receptorima prepoznaje ugljen dioksid, mlečnu kiselinu, amonijak kao i kod svih sisara prepoznatljivu butansku kiselinu. Krpelj reaguje i na svetlosne promene (posebno tamno-svetlo) kao i na vibracije.krpelj

Krpelji kao izazivači bolesti

Krpelji mogu biti prenosioci brojnih spiroheta, najčešće borelije (bakterija Borrelia burgdorferi) koja može prouzrokovati lajmsku bolest koja je bezopasna ako se dovoljno rano utvrdi. U kasnijem stadijumu ova bolest prouzrokuje komplikacije kao npr. artritis, hronično oticanje zglobova kao i oštećenja perifernog nervnog sistema.

Ubod krpelja je bezbolan tako da je nakon boravka u prirodi neophodno pregledati kožu celog tijela. Posebno pažnju treba posvetiti kontroli mesta sa nježnom kožom, dok je kod dece neophodna kompletna kontrola. Ovaj parazit, ukoliko se ne ukloni, ostaje dugo vremena na „domaćinu“.

Uništavanje krpelja

Uništavanje ili uklanjanje krpelja spada najčešće u prosečnu intervenciju; sve zavisi od površine koja se tretira. Naša firma za dezinsekciju poseduje vrhunske preparate za uništavanje krpelja. Krpelji na psu ili krpelji na mački znaju veliku nevolju da naprave ukućanima. I pored toga što ste bili kod veterinara treba pozvati i ljude iz dezinsekcije da tretiraju i dvorište. Krpelj je prenosilac bakterije Borelije Burgdorferi koja izaziva Lajmsku bolest. Ova bolest u poodmaklom stadijumu izaziva neurološke poremećaje pa čak i smrtni ishod. Zato kada su krpelji u pitanju to treba vrlo ozbiljno shvatiti. Posebno oni koji imaju malu decu.

Kako se rešiti krpelja? Vrlo jednostavno! Pozovite našu firmu za dezinsekciju EK-Group i mi smo kod vas najkasnije u roku od 24h! Cena naše intervencije je vrlo pristupačna a sama intervencija profesionalna! Po završetku posla garancija obavezna!

Naša politika poslovanja je kvalitetnom realizacijom i visoko profesionalnim radom i ponašanjem trajno održavati zadovoljstvo kupaca naših usluga na najvišem nivou na obostrano zadovoljstvo!