UNIŠTAVANJE BUVA

buve

Uništavanje buva, kada je naša firma u pitanju, je intervencija koju obavljamo profesionalno jer posedujemo savremenu tehniku i svetski poznate preparate.

Buve u stanu ili kući su česta pojava posebno u urbanim sredinama.

Preparati za uništavanje buva koje mi posedujemo uklanjaju (uništavaju) buve za ne više od 5 minuta. Preparat protiv buva je u vidu nevidiljivih kapsula (proces hladnog zamagljivanja) koje raspršujemo našim uređajem. Nema mesta u stanu ili kući gde kapsula neće dopreti. Samim tim uništavanje buva je stoprocentno i reklamacija je nemoguća.

Buve sa psa često se prošire po celom životnom prostoru – kući ili stanu. Isto je tako i sa buvama kod mačaka. Čitav stan vrlo brzo bude preplavljen buvama ukoliko se brzo ne interveniše.

Buve se razmnožavaju vrlo brzo. Ženke mogu položiti 50 jaja dnevno a u toku celog života oko 3000. Jaja najčešće polažu na vašem kućnom ljubimcu. Sva jaja se na njemu ne zadrže nego se neka raseju i po okolnom prostoru (tepihu, između podnih dasaka, nameštaja itd.). Onda kada primetite buve na vašem psu ili mački to je znak da njih već ima i po celom stanu.

Pri odgovarajućim uslovima ciklus razvoja buve traje nekoliko nedelja.

Vaši kućni ljubimci često dobiju buve tako što prođu pored mesta koje je zaraženo buvama. Često to zna da bude u parku ali i na drugim mestima.

Nekada vaši kućni ljubimci dobiju buve kod veterinara zato što je tamo veliki promet kućnih ljubimaca.

Ugrizi buva mogu kod vašeg ljubimca prouzrokovati anemiju. Mnogo su, međutim, neprijatnije alergijske reakcije koje se javljaju kod nekih mačaka.

Mačke u svom životnom prostoru imaju omiljena mesta a ako počnu da ih izbegavaju to bi moglo da bude jedan od pokazatelja prisutnosti buva.

Nailazimo na slučajeve da se ljudima pojave buve u stanu ili kući iako nemaju kućne ljubimce. Nekada se dogodi da čovek i ne znajući prođe kroz leglo buva u podrumu, hodniku ili ispred zgrade i tako ih unese u svoj životni prostor.

Buve u krevetu zadaju najveći problem ukućanima jer zbog njih odmor je nemoguć. Buve u krevetu su najrasprostranjenije iako ih ima po čitavom stanu.

Buve privlači telesna toplota a  hrane se krvlju domaćina (mačaka, pasa i ljudi). Iako su vrlo male, skoro nevidljive, one mogu da skoče i do metar visine. Zato je potrebno vešto raspršiti preparat za uništavanje buva po čitavom stanu, što nama ne predstavlja problem.

Buve u proseku svoju žrtvu ugrizu 10-tak puta dnevno. One mogu uzeti i do 15 puta više krvi od svoje vlastite težine. Svaki ugriz izaziva svrab i jako iritira.

Buve se izležu kada se stvore uslovi za to, kao što su određeni nivo vlažnosti i toplote, ali i neizbežno prisustvo živih bića. Vreme njihove sve veće pojave kreće u proleće i traje sve do kasne jeseni.

Mnogi ljudi pokušavaju sami da reše problem sa buvama u svom stanu, kući ili dvorištu ali bezuspešno i onda se na kraju obrate profesionalnoj firmi za dezinsekciju buva.

Nije dovoljno zaštititi kućne ljubimce samo ogrlicom ili nekim drugim preparatom protiv buva već je potrebno uraditi i dezinsekciju stambenog prostora, što često govore i veterinari. Na taj način se sprečava da se buve ponovo vrate na vašeg ljubimca kada prestane dejstvo preparata za zaštitu od buva.

Buve u stanu, buve u kući, kako ih se rešiti?

Buve na psu, buve na mački, kako ih se rešiti?

Vrlo jednostavno! Pozovite našu firmu, za dezinsekciju, EK-Group i mi smo kod vas najkasnije u roku od 24h!

Ceo postupak ne traje više od 10 minuta. Nema potrebe za pomeranjem stvari! Cena naše intervencije je vrlo pristupačna a sama intervencija profesionalna!

Naša politika poslovanja je kvalitetnom realizacijom i visoko profesionalnim radom i ponašanjem trajno održavati zadovoljstvo kupaca naših usluga na najvišem nivou na obostrano zadovoljstvo!

——————————————————————————-

Za vreme larvnog života buve se hrane otpacima koji trule, a kada odrastu sišu krv ptica i sisara, uključujući i čoveka. Larve buva mogu da žive u pukotinama prljavih podova.

Buve imaju sposobnost prilagođavanja na različite domaćine u okviru sisara. One mogu da prenose opasne zaraze na čoveka (npr. bakterije kuge). Najstrašnija epidemija kuge poznata je kao crna smrt, i besnela je Evropom u 14. veku, pri čemu je usmrtila skoro četvrtinu tadašnjeg stanovništva kontinenta. Poznato je preko 2.000 vrsta buva.