UNIŠTAVANJE BUBAŠVABA

Uništavanje bubašvaba je isto kao i uništavanje bubarusa danas lak posao ako u rukama posedujete
prave preparate. Naši preparati za uništavanje ili uklanjanje bubašvaba su ekološki i potpuno neškodljivi kako za ljude tako i za kućne ljubimce. Bubašvaba danas ima u poređenju sa bubarusima mnogo manje. Bubašvabe kao i bubarusi dolaze u stan ili u kuću najčešće kroz kanalizacione cevi, zatim preko raznih pukotina ako je zgrada stara, preko dotrajale instalacije i drugo. Bubašvabe kao i bubarusi su najčešće aktivni noću. One su ušuškane u stanovima zbog pogodne klime. Bubašvabe kao i bubarusi se najčešće skrivaju u motoru frižidera, zamrzivača, mašina za pranje sudova, bojleru, šporetu itd.

Kako se rešiti bubašvaba? Kako uništiti bubašvabe? Vrlo jednostavno! Pozovite našu firmu, za dezinsekciju, EK-Group i mi smo kod vas najkasnije u roku od 24h! Ceo postupak ne traje više od 10 minuta. Ništa ne rasklanjate, ništa ne čistite posle nas! Sve je vrlo jednostavno, čisto i ekološki. Cena naše intervencije je vrlo pristupačna a sama intervencija profesionalna! Po završetku posla garancija obavezna!

 


Bubašvabe (lat. Blattodea, Blataria) su red primarno krilatih insekata koji broji oko 3500 vrsta, a većina se može pronaći u tropskim predelima, naročito u šumama ekvatorijalnog pojasa.

Telo im je slično telu skakavca, ali je dorzoventralno spljošteno. Bubašvabe poseduju velike oči i dve dugačke antene nalik na bičeve.

Građa krila kod bubašvaba zavisi od vrste. Kod nekih vrsta krila mogu biti i veoma dugačka, dok su ih neke vrste izgubile. Krila uglavnom služe za kratko jedrenje u vazduhu ili za održavanje ravnoteže. Ženka neko vreme nosi jaja između poslednja dva trbušna segmenta, ali ih konačno na kraju odlaže. Mlade bubašvabe se pojavljuju kao larve, koje podsećaju na odrasle jedinke. Mnoge vrste žive u malim zajednicama od nekoliko insekata iste starosti, a kućne vrste žive u mnogo većim zajednicama koje mogu da broje i do nekoliko hiljada jedinki.

Jedna od kućnih vrsta je obična bubašvaba (lat. Blatta orientalis) koja je prisutna skoro svuda.